Blodstamcelletransplantation Multipel Sclerose

Tak til Rigshospitalet…

I medierne fremstilles sundhedssystemet hyppigt på en ikke altid flatterende måde på baggrund af patienters dårlige oplevelser. Jeg har ikke viden til at deltage i den generelle debat om sundhedssystemet, men jeg kan kun sige, at jeg har mødt et helt andet system, end det man ofte møder omtalt i medierne. Ethvert system har sine styrker og svagheder og for at bruge en fortærsket floskel (sorry!), så er kæden som bekendt ikke stærkere end det svageste led. Jeg er selvfølgelig klar over, at også sundhedsvæsenet givetvis har sine svagheder, og jeg har også oplevet ting, der ikke var optimale, men når jeg samler alle mine oplevelser i en kurv, så er det ikke desto mindre med stor taknemmelighed, at jeg skriver dette indlæg.

Jeg har nu overstået den største del af min seneste behandling, og i den forbindelse kan jeg ikke lade være med at tænke tilbage på al den tid, jeg igennem mine år med MS har tilbragt på Rigshospitalet – og det er meget. Noget der især skinner igennem på min lystavle, når jeg tænker tilbage, er alle de personer, jeg har mødt på min vej… og det er MANGE – både læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, sosu’er og andre relevante personer. Jer siger jeg en meget stor tak til. Tak fordi I altid har mødt mig med et smil. Tak fordi I altid har mødt mig med en stor faglig kompetence og erfarenhed, som har skabt tryghed i en tid, hvor meget andet har været usikkert for mig. Tak fordi I altid har formået at være tilstede her og nu og har efterladt en følelse af, at jeg på alle planer har fået den bedste behandling. Og tak for jeres altid store empati og indlevelsesevne for min situation.

Jeg tænker, at man vel altid kan forvente, at folk på en arbejdsplads handler professionelt, men man kan ikke altid forvente ’det lille ekstra’ som løfter situationen… men det lille ekstra har I formået at give mig med jeres altid varme og søde måde at være på – også når I helt tydeligt har været tidsmæssigt presset. Jeg har den dybeste respekt for det arbejde I udfører, og den måde I udfører det på. Det betyder alverden som patient i systemet.

Og over alle de personer jeg har mødt på min vej, svæver min ”skytsengel” på neurologisk afdeling på Rigshospitalet, som har fulgt mig igennem alle årene (du ved, hvem du er, hvis du tilfældigvis læser dette). Du af alle har hjulpet mig med mit liv med MS med en ihærdighed, kompetence og hjertevarme ud over det sædvanlige. Uden din hjælp havde jeg ikke bevaret optimismen og troen på, at alt nok skal gå…

… så hermed en kæmpe tak til alle de mennesker jeg har mødt på Rigshospitalet, og som har hjulpet mig med at komme videre i livet.

Allerhelst drømmer jeg om et liv uden løbende hospitalsbesøg, men når det nu er sagt, vil jeg ”glæde” mig til min fortsatte gang på Rigshospitalet, fordi jeg ved, at jeg altid vil blive mødt af mennesker som jer.

1 thought on “Tak til Rigshospitalet…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *